Zucchini sicilieni cu parmezan

original

O reteta italieneasca clasica, asemanatoare cu lasagna, insa in varianta „light” fara paste –  foarte satioasa si in acelasi timp foarte gustoasa. Este preluata din cartea „The Green Kitchen” – David Frenkiel & Luise Vindahl.

Ingrediente:

1 borcan pasta de rosii

5 zucchini ( puteti folosi si dovlecei)

5 oua, fierte

2 linguri ulei de masline

300 g mozzarella

100 g parmezan

1 mana de frunze de busuioc, proaspat

1 mana de frunze de menta, proaspata

sare de mare si piper negru macinat

Mod de preparare:

Feliati zucchini pe lungime si puneti-i intr-un vas presarand sare peste ei. Lasati asa 30 de minute.

Intre timp fierbeti ouale pana cand se fac tari, iar apoi le feliati..

Coaceti zucchini pe un gratar sau intr-o tigaie presarand si ulei de masline peste ei.Ii intoarceti pe fiecare parte pana se rumenesc putin.

Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius si pregatiti tava pentru copt. Ungeti vasul cu sos de rosii, puneti un strat de zucchini, peste presarati mozzarella taiata cubulete, feliile de oua, parmezanul ras si piperul. Apoi repetati straturile, exact ca la lasagna, iar deasupra trebuie sa finalizati cu sos de rosii, parmezan si piper. Coaceti timp de 40 de minute si dupa ce ati scos tava de la cuptor lasati sa se raceasca 15 minute, adaugand apoi frunzele de busuioc si menta.

In reteta originala menta si busuiocul se pun inainte de a le baga la cuptor, insa din proprie experienta va sfatuiesc sa le adaugati dupa coacere pentru a nu-si pierde aroma.

IMG_3672blog

Leave a comment